Forbes: \"Najlepšie zarábajúcim futbalistom planéty je Beckham\"

21.04.2011 Celý región

New York 21. apríl (TASR) - Bývalý anglický futbalový reprezentant a hráč Los Angeles Galaxy David Beckham je aj naďalej najlepšie zarábajúcim futbalistom planéty. Uviedol to vo svojom vydaní americký ekonomický magazín Forbes.

Niekdajší kapitán \"Albionu\" zarobil podľa informácii periodika minulý rok približne 40 miliónov dolárov. Jeho osoba je veľmi dobrým reklamným produktom a práve zisky z reklamy tvoria podstatnú časť jeho príjmov. Angličan v uplynulých rokoch podpísal zmluvy s Electronic Arts a Diet Pepsi. Jeho meno sa spája aj s internetovým prehliadačom Yahoo, značkou Adidas a množstvom ďalších produktov.

Keď Beckham pred štyrmi rokmi prišiel do Los Angeles, na jeho debut v drese Galaxy boli zvedavé hviezdy ako Tom Cruise, Eva Longoria, Mary-Kate Olsenová a Arnold Schwarzenegger. Okolo Angličana sa na západnom pobreží USA rozpútalo mediálne šialenstvo. \"Beckham je skôr známy ako hollywoodska hviezda, než futbalista,\" povedal o futbalistovi s výbornou kopacou technikou výkonný riaditeľ Global Sponsors Michael Stirling.

Druhým najlepšie zarábajúcim futbalistom bol v uplynulom roku podľa Forbes hviezdny kanonier Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Príjmy mladého Portugalčana tvorí jeho mzda v kráľovskom veľkoklube a peniaze od reklamných partnerov ako Nike, Armani, Castrol a ďalších.. Na treťom mieste v lukratívnej spoločnosti figuruje Lionel Messi z FC Barcelona. Ten si minulý rok prišiel na 32 miliónov dolárov. Dvojnásobný Svetový futbalista roka FIFA je tvárou značiek Adidas, Lay’s, Konami, Audemars Piguet, Chery a Air Europa. Plat hviezdy \"blaugranas\" v klube tvorí spolu s bonusmi približne 16 miliónov dolárov ročne.

Rebríček najlepšie zarábajúcich futbalistov podľa Forbes:

1. David Beckham (Angl./Los Angeles Galaxy) zárobok v roku 2010 40 mil. USD
2. Cristiano Ronaldo (Port./Real Madrid) 38 mil. USD
3. Lionel Messi (Arg./FC Barcelona) 32 mil. USD
4. Kaka (Braz./Real Madrid) 25 mil. USD
5. Ronaldinho (Braz./Flamengo) 24 mil. USD
6. Thierry Henry(Fran./New York Red Bulls) 21 mil. USD
7. Wayne Rooney (Angl./Manchester United) 20 mil. USD
8. Frank Lampard (Angl./ Chelsea Londýn) 17 mil. USD, Zlatan Ibrahimovič (Šved./AC Miláno) 17 mil. USD
10. Samuel Eto\'o (Kam./Inter Miláno) 15 mil. USD
 

Vyberte región